Wat betekent 925 zilver?

  • Geplaatst op

Wat betekent 925 sterling zilver?

Zilver is van nature een vrij zacht soort metaal. Zilver komt uit de grond en je vindt de meeste zilver mijnen in landen als de Verenigde Staten, Peru, Mexico & Canada. 

Zilver is geschikt voor het maken van sieraden doordat het van zichzelf glimt. Doordat puur zilver een zachte metaalsoort is wordt het eerst bewerkt voordat het gebruikt kan worden als sieraad. Puur zilver heeft een 999 gehalte, dat betekent 99,9 procent zilver.

Om zilver te bewerken voor sieraden is puur zilver te zacht. Om deze reden wordt er eerst een legering toegevoegd, dat is een ander metaal mengsel. Meestal wordt koper toegevoegd aan zilver en de legering van 925 bestaat dan uit 92,5 % zilver en 7,5% koper. Uiteraard kan er ook een ander soort metaal worden gebruikt om toe te voegen.

Wat voor zilver gebruikt Josephina Jewelry?
Josephina Jewelry maakt gebruik van 92,5% sterling zilver met 7,5% koper. Dit zorgt voor mooi zilver dat glimt en goed te bewerken is voor onze sieraden. Uiteraard kan 925 sterling zilver vies worden, maar met een beetje zilver poets kun je jouw sieraden weer laten glimmen!

Wat betekent gold plated?
Een plated sieraad is gemaakt van een metaal met daarover een ander laagje metaal. Dit kan een metalen ring zijn met een laagje zilver. Dan noem je de ring 'verzilverd' of 'zilverplated'. Maar dit kan ook een zilveren ring zijn met een laagje goud erover. Dan noem je de ring 'verguld' of 'goldplated. 
De dikte van de plated laag kan verschillen. De laag zal er bij het dragen van sieraden afslijten.

Wat voor gold plated gebruikt Josephina Jewelry?
Josephina Jewelry gebruikt voor alle gold plated sieraden een 925 sterling zilveren basis met daarover een 14 karaats gouden laagje. Dit geeft onze sieraden een mooie uitstraling. De gold plated laag is getest zodat deze langdurig blijft zitten op de sieraden.


Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    ★ Voor 16.00 besteld zelfde dag gratis verzonden* ★ Gratis cosmetica tas bij orders boven €40 ★ Bilink achteraf betalen Verbergen