De betekenis van je edelsteen?

 • Geplaatst op

 Wat is de betekenis van mijn edelsteen?

Wist je dat edelstenen een therapeutische werking kunnen hebben? In onze collectie hebben wij echte edelstenen verwerkt en daarom willen wij je graag op de hoogte stellen van de betekenis. Edelstenen staan er namelijk om bekend dat ze een geneeskrachtige werking hebben. Het dragen van edelstenen kan helpen om klachten of problemen te verminderen. Je kunt een edelsteen uitkiezen op basis van je klachten of problemen, maar je kunt ook een edelsteen uitkiezen omdat het goed voelt. Hieronder volgt een lijst met edelstenen die wij verwerken in onze collectie en hun betekenis:

*Let op: we gebruiken Engelse namen omdat onze ringen ook Engelse namen hebben.

 • Appatite stimuleert communicatie en het vermogen om jezelf uit te drukken. Het heeft een positief effect op meditatie en spirituele vaardigheden.
 • Amethyst heeft een zuiverende en beschermende werking. Het helpt je beschermen tegen ongewenst gedrag van jezelf. Daarnaast helpt de steen je emotionele processen te verwerken en ruimtes te zuiveren.
 • Chalcedoon is een kwarts met een vezelachtige structuur die in verschillende kleuren voorkomt. De steen staat bekend om zijn impact op communicatie, dit houdt in je vermogen om te luisteren maar ook je vermogen om jezelf uit te drukken. De Chalcedoon geeft zelfinzicht en vertrouwen en daarmee het vermogen om weerstand te doorbreken en veranderingen te accepteren. Het dragen van de steen werkt kalmerend bij stressmomenten.
 • Citrine is geel of oranjebruin en familie van de kwarts. Het is een zonnige en verwarmende steen die zelfvertrouwen en energie geeft. De steen helpt je angsten overwinnen en trekt geluk en succes aan.
 • Emerald activeert positiviteit. Het bevordert geestelijke groei en helpt je tegenslagen overkomen.
 • Kyanite heeft een evenwichtige en kalmerende werking. Het helpt je te beslissingen te maken over je eigen leven en geeft innerlijke rust.
 • Labradorite is spiritueel maar ook beschermend. De steen beschermt tegen negatieve invloeden en vermindert angst gevoelens. Daarnaast geeft het doorzettingsvermogen en vertrouwen. De steen stimuleert fantasie en creativiteit.
 • Lapiz lazuli is een steen die spirituele kracht bevordert. Het geeft innerlijke rust en vrede en helpt je jezelf te zijn en accepteren. De steen heeft een positief effect op vriendschappen en relaties.
 • Larimar geeft je geestelijke en spirituele kracht. Het maakt je sterker als persoon en je leert beter om met veranderingen om te gaan. Deze steen wordt maar op één plek in de wereld gevonden namelijk in de Dominicaanse Republiek.
 • Malachite is een steen met zeer krachtige werking. Het beschermt je tegen negatieve energie en straling en brengt emotionele balans en stabiliteit. Het vermindert angst gevoelens en helpt je reageren in moeilijke situaties.
 • Moonstone heeft een sterke verbinding met de maan en vrouwelijke energie. Het heeft een kalmerende werking op het gevoel en een positief effect op vruchtbaarheid. Het versterkt gaven zoals helderziendheid en heeft een gunstig effect op slapeloosheid en dromen.
 • Onyx is een steen die je helpt in stressvolle situaties. De steen geeft kracht en steun en helpt je doelen te bereiken. Het stimuleert analytisch denken, logica en concentratie. Mensen die snel afgeleid en beïnvloed worden hebben baat bij het dragen van Onyx.
 • Prehnite bevordert spirituele en persoonlijke groei. Daarnaast verbetert het je zintuigen en analytisch vermogen. Er is een sterke verbinding met de natuur bij het dragen van deze steen.
 • Quartz is de meest voorkomende steen en heeft een betekenis afhankelijk van de kleur.
 • Rhodchrosite is een steen die sterk werkt op het hart en de chakra. Het maakt je vrolijk, spontaan, liefdevol en enthousiast. Deze steen geeft een positief effect in liefdes relaties.
 • Rose quartz is een kwarts die staat voor liefde en het hart. Het opent je hart om liefde te geven en ontvangen. De steen heeft ook een positief effect op acceptatie van het eigen lichaam. Het werkt kalmerend en bevordert empathie, openheid en behulpzaamheid.
 • Ruby werkt sterk activerend en geeft je kracht. Het activeert passie, motivatie en een positieve houding. Het maakt je sterk en beschermt je tegen negatieve energie.
 • Rutile is familie van de kwarts. Deze steen werkt kalmerend en opbeurend en daarnaast geeft het hoop. Het is bevorderend voor je stemming en geschikt voor depressies. Het vermindert angst en bezorgdheid en beschermt tegen negatieve energie.
 • Tiger eye is een beschermende steen die de aandacht naar binnen en het grotere geheel richt. In moeilijke periodes geeft het je kracht moed en vertrouwen.
 • Topaz is een zonnige steen die zelfverwezenlijking en ontwikkeling stimuleert. Deze steen helpt je je eigen weg te vinden en te volgen. Daarnaast helpt het je te vertrouwen op je eigen kennis en wijsheid!
 • Tourmaline heeft een beschermende en reinigende werking. Het beschermt je tegen negatieve straling en energie. Daarnaast transformeert het negatieve energie om in kracht.
 • Turquoise is een sterke geneeskrachtige en beschermende steen. Het geeft evenwicht en kan kalmerend werken maar ook vitaliserend bij uitputting. Deze steen heeft een positieve werking bij depressies, stemmingswisselingen en paniek. Het geeft je kracht voor je eigen geluk en beschermt tegen negatieve energie.


Staat jouw steen er niet tussen?
Laat het ons weten en misschien kunnen we deze steen opnemen in onze lijst en toekomstige collecties sieraden!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    ★ Voor 16.00 besteld zelfde dag gratis verzonden* ★ Gratis cosmetica tas bij orders boven €40 ★ Klarna achteraf betalen Verbergen