Ring maat bepalen

 

 

Zo heb je altijd de juiste ringmaat!

Wil je graag online een ring kopen, maar weet je niet de juiste ring maat? Geen probleem wij helpen je graag! 

 

* Lees de tips hieronder door en je kunt voortaan overal ringen shoppen.

 

Allereerst is het van belang om te bepalen om welke vinger je de ring wilt dragen. Dit hoeft zeker niet altijd je ringvinger te zijn, dat ligt er maar net aan wat je zelf het leukst vindt. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een ring wat hoger om je vinger te dragen, eventueel gecombineerd met een ‘gewone’ ring. Of om al je vingers een ring dragen, combineer verschillende ringen voor een speels effect en creëer je eigen echte ring party!

  • De makkelijkste manier om je ringmaat te achterhalen is door het opmeten van een goed passende ring die je al hebt. Meet de diameter van de binnenkant van de ring, de rand neem je dus niet mee. De meeste ringmaten die in Nederland worden gebruikt zijn de diameter in millimeters .  De meest voorkomende maten zijn; 16, 17, 18, maar er zijn natuurlijk ook halve maten, grotere en kleinere maten!
  • Heb je nog geen ring? Dan kun je ook de omtrek van je vinger meten. Doe dit bijvoorbeeld door een dun touwtje om je vinger te spannen (niet te strak). Zet vervolgens een streepje waar het touwtje bij elkaar komt. Meet daarna het touwtje tot de markering op. De gemeten lengte van het touwtje in mm is de Europese ringmaat.

Voorbeeld: Jouw vinger heeft een omtrek van 54 millimeter. De diameter die daarbij hoort is 17,2 millimeter. Je Europese ringmaat is dus 54. Worden de ringmaten uitgedrukt in diameter, dan is jouw maat 17. Tip: meet je vinger niet op wanneer je handen heel warm of juist heel koud zijn, dit kan van invloed zijn op de omtrek.

 

Heb je toch niet de goede maat besteld? 

No worries! 

Deze kan natuurlijk altijd nog geruild worden voor de goede maat. 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »